Wednesday 25 July 2012

Pucuk Paku : Masak lemak Cili Padi

Bahan A:
5 ulas bawang putih
9 biji cili padi
1 mangkuk kecil ikan bilis
3cm kunyit hidup
* dikisar halus

Bahan B:
2 ikat pucuk Paku
1/2kg santan
Udang segar (tak nak pun tak pe )

Caranya:
1.Masukkan bahan A ke dalam periuk,masak hingga kering.
2.Masukkan santan dan air,kacau.
3.Apabila hampir mendidih,masukkan pucuk paku dan udang.Kacau.
4.Siap!!!

Senang kan.Selamat mencuba.

2 comments:

  1. Ermm..nmpk sedap..tp nti Yana sorang jek mknnya..ank2 semua kurang sayur2 ni..

    ReplyDelete
  2. tinie memang suka pucuk paku.kalau buat ni,hari jumaat je,makan lepas smayang jumaat.Mae,MIL and tinie la yg makan :)

    ReplyDelete